Hondenshows en keuringen

Onze Resultaten

Wij bezoeken regelmatig hondenshows met onze Berners. Dit vinden wij belangrijk om te weten hoe onze honden beoordeeld worden door (internationale) keurmeesters. De honden worden bij deze shows beoordeeld op:

De keurmeester kijkt naar de algemene indruk van de hond, de kleurverdeling, kwaliteit van de vacht, het gebit en nog veel meer.

De hond wordt beoordeeld op zijn sociale gedrag. Is hij gemakkelijk benaderbaar of juist angstig. Hoe gaat de hond om met prikkels.

Het gangwerk wordt beoordeeld in normale gang en in draf. Zijn er afwijkingen te zien in de bouw en hoe beweegt de hond zich voort.

Video VBSH Clubmatch

berners_bravoure_prijzen

Onze showdoelen

Ras Standaard

De ras standaard (FCI Nr. 45) is leidend in ons fokprogramma. Op hondenshows worden onze honden beoordeeld door gespecialiseerde keurmeesters. Elke keurmeester heeft zo zijn eigen interpretatie van de FCI standaard en type Berner. Daarom streven wij naar hoge kwalificaties in meerdere beoordelingen. Dat geeft ons een goed beeld hoe onze honden zich verhouden tot de ras standaard. Het wedstrijd element is leuk maar voor ons geen doel op zich.