berners_bravoure_bink

Geboortedatum: 22-05-2021

Bink

In het nest was Bink al een echte stoere kerel. Hij was altijd actie en op onderzoek uit.

Zijn zachtaardige en actieve karakter kwam in de gedragstests steeds naar voren. Bink was geduldig, afwachtend en altijd bezig. We hebben Bink daarom bij iemand geplaatst die haar eerste hond nam en die zelf ook lekker actief bezig wil zijn.

Bink’s baasje vertelt:

Bink in 3 woorden

Bink is een echte knuffelkont. Hij vindt de aandacht heerlijk en hij doet echt geen vlieg kwaad.

Actief

Bink vindt altijd alles en iedereen leuk. Dit kan er soms ook in resulteren dat hij snel overprikkeld raakt. Bink neemt zelf relatief weinig rust. Nu hij 2 jaar is, gaat dit wel al een stuk beter!

Knap

Bink heeft echt een hele knappe kop. Ik ben helemaal verliefd op hem!

Stoere vent met een klein hartje

Bink is mijn eerste hond en dus mijn eerste Berner. Wat voor mij belangrijk was is dat hij bij een erkende fokker vandaan komt. Dat je weet dat er goed op HD/ED getest wordt, maar ook met name mijn ‘gevoel’ bij de fokker moest goed zijn. Dat is moeilijk om op papier weer te geven en daar kom je met name achter als je op bezoek gaat bij de fokkers waar je mogelijk een pupje van kunt krijgen.

Via de officiële vereniging kwam ik in contact met Mark en Nicole. Ik heb contact gezocht met de vereniging, omdat ik graag meer informatie wilde en met name dus ook de aangesloten fokkers. De vereniging verwees mij door naar Berners Bravoure en toen heb ik gevraagd of ik contact met hen op mocht nemen. Zo ben ik bij Mark en Nicole terecht gekomen.

Ik heb sindsdien een heel positief gevoel aan het hele traject overgehouden. Ik moest een vragenlijst invullen (eigenlijk een soort sollicitatie proces), waarbij allerlei verschillende gegevens aan bod kwamen. Ik vind dit alleen maar fijn. Ik ben namelijk zelf heel serieus en verantwoordelijk met dit soort dingen en uit deze vragenlijst bleek dat Mark en Nicole dat ook zijn. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een gesprek en gingen we alles doornemen. Heel fijn om dan te zien in wat voor soort huis het pupje geboren gaat worden, de moederhond kun je zien, uiteraard de fokkers waarbij je snel door hebt of het klikt ja of nee en of dit goed voelt.

We werden goed op de hoogte gehouden hoe het met de pups ging. Via facebook kwamen er ook steeds filmpjes online en dit was heerlijk om te zien!

Het contact met Mark en Nicole en de andere baasjes gaat heel goed. We zitten nog steeds met z’n allen in een appgroep en elke verjaardag proberen we met z’n allen bij elkaar te komen. Heel erg leuk vind ik dat!

Met Mark en Nicole heb ik geregeld contact. Enerzijds omdat zij mij heel erg geholpen hebben met Bink tijdens zijn ‘opgroei/puberfase’ en anderzijds omdat hij geregeld nog bij Mark en Nicole een weekje doorbrengt (wegens werk).

Bink is heel lief, een enorme knapperd, heel waaks  en enthousiast. Bink kan snel overprikkeld zijn; dus hier heb ik zijn eerste 2 levensjaren wel enorm mee geworsteld. Het was moeilijk om de juiste balans tussen overprikkeling en rust te vinden. Zelf kon hij dit niet goed reguleren en dit was dus een enorme uitzoekerij. Hij is nog steeds een jonge hond die snel afgeleid kan zijn, maar hier heb ik helemaal mijn weg in gevonden met hem!

Mark en Nicole hebben mij enorm geholpen in deze periode, want af en toe had ik het echt wel zwaar met hem.

Maar nu…….alle energie en tijd die ik in Binkie heb gestopt is het dubbel en dwars waard. Hij is nu een stuk rustiger geworden en het is echt mijn allergrootste vriendje ooit. Hij is echt enorm lief en doet het heel erg goed! Zo enorm blij mee en beter kan niet!

Ik ben met Bink ook naar verschillende trainingen toe geweest. Ik vind het belangrijk dat hij een goed opgevoede hond is en dat is absoluut gelukt. Helemaal omdat het mijn eerste hond is en ik nog niet goed wist wat ik kon verwachten in de praktijk.