Geboortedatum: 22-05-2021

Bommel

In het nest was Bommel een van de avonturiers. Altijd op onderzoek uit. Hij was verder heel sociaal naar de andere pups maar ook tijdens de gedragstesten.

Bommel is een echte eigenwijze Berner met soms bananen in zijn oren. We hebben Bommel daarom bij een gezin geplaatst met ervaring in het opvoeden van een Berner.

Bommel’s baasjes vertellen:

Bommel in 3 woorden

Bommel houdt erg veel van aandacht en knuffelen. Het liefst komt Bommel op schoot zitten om even lekker met je te kroelen en te knuffelen. 

Leer gierig

Tijdens de wekelijkse cursus, merken we dat Bommel heel leergierig is. We zien ook dat hij er heel veel plezier in heeft om allerlei nieuwe dingen te leren. 

Alle mans vriend

Zowel naar mens als dier, ook katten, is Bommel een echte allemans- vriend. Tijdens de dagelijkse wandelingen, speelt hij het liefst met alles en iedereen.

Huiselijke sfeer

Bommel is onze tweede Berner Sennen. Onze eerste Berner kwam uit een “gelegenheidsnest” en was in huiselijke sfeer geboren en opgevoed. 
Nadat wij meerdere kennels hadden bezocht, kwamen wij ook in contact met Nicole en Mark. Het grote verschil tussen Berners Bravoure en de andere fokkers die wij hadden bezocht, was de huiselijke sfeer waar het nest in groot werd gebracht en dat spreekt ons heel erg aan. Geen hokken waar de honden in zitten, maar gewoon binnen in huis. En dat was voor ons de doorslaggevende factor.

Wij zijn bij Berners Bravoure terechtgekomen door een doorverwijzing van Arie Kortleve van de Kennel van het Opperstok. Toevallig was Saar daar net door de reu Negro van het Opperstok gedekt.

Het traject voorafgaand aan de geboorte van Bommel hebben wij uiterst prettig ervaren. Ook tot het komen van het contract hebben wij heel prettig ervaren. Alle belangstellenden moesten eerst een vragenlijst beantwoorden, zodat Mark een goed beeld van de toekomstige eigenaars van de pups kon krijgen. Dit vonden wij heel geruststellend, dit gaf ons het gevoel dat Mark en Nicole alleen het allerbeste voor hun pups wilden. Ook de regelmatige updates over Saar tot aan de geboorte van de pups vonden wij heel leuk om te krijgen.

Na de geboorte van de pups mochten we zo vaak als dat we wilden komen kijken, iets wat een “standaard” fokker nooit zal doen. Zo werden wij echt betrokken bij alles.

Het contact met Berners Bravoure is en blijft nog steeds meer dan geweldig, met als kers op de taart het verjaardagsfeestje waar alle pups en eigenaren waren uitgenodigd.

Onze Bommel werd bij een hondenshow 4e bij de puppy’s. Zijn zusje Noortje 2e. Elke woensdag trainen we samen. Samen werken creëert een super-band.