Geboortedatum: 22-05-2021

Wopke

In het nest was Wopke behoorlijk levendig en had hij zijn eigen willetje. Hij was vaak een van de eersten om bij moeder Saar te komen drinken en ging altijd op onderzoek uit in het nest. Hij was nergens bang voor.

Wopke’s baasjes vertellen:

Wopke in 3 woorden

Wopke knuffelt graag en zoekt ons regelmatig op voor knuffels. Hij is het liefst bij ons in de buurt. Voor andere honden en dieren is hij heel lief en geduldig.

Grappig

Zoek het woord eigenwijs op in het woordenboek en je ziet een foto van Wopke. Hij is gelukkig niet heel dominant dus we kunnen er zeker mee lachen.

Actief

Wopke zit vol met energie en trekt er graag op uit voor een stevige wandeling. Hij is altijd in voor een spelletje en daagt ons uit om mee te komen doen.

Onze tweede berner: een wereld van verschil

Omdat wij vóór Wopke een andere Berner Sennen hond (Sem) in ons gezin gehad hebben kunnen we een vergelijking maken tussen de fokkers. Sem werd in 2013 geboren in Best en er waren overeenkomsten, maar ook zeker verschillen. Bij beide fokkers werden we via de kennel van de vader van de pups in contact gebracht met de kennel van de moeder.

Bij Sem zijn we op kennismakingsgesprek geweest toen de pups al geboren waren. Ze hadden 2 nestjes tegelijk. Ze verbleven in een oude schuur en mochten áf en toe naar binnen om te socialiseren. De fokster was betrokken, was gastvrij en gaf veel info. Toen we Sem ophaalden kregen we een klapper met tips mee. We werden niet in contact gebracht met de andere eigenaren en ook met de fokster hebben we geen contact meer gehad. Deels was dit natuurlijk te wijten aan het feit dat er in 2013 nog weinig gebruik gemaakt werd van whatsapp en facebook. We vonden het erg jammer dat we nooit iets hoorden over Sems zusjes en broertjes.

In maart 2021 is Sem gestorven aan kanker. We misten zo erg een Berner in huis dat we al snel op zoek gingen naar een pup. Via Arie Kortleve kwamen we in contact met Mark en Nicole. We mochten na “een sollicitatiebrief voor toekomstige baasjes” op gesprek komen. Wat waren we zenuwachtig. Nergens voor nodig want we belandden meteen in een warm bad. Waar we bij de fokkers van Sem toch het idee hadden dat het voor hen een bron van inkomsten was, voelden we bij Mark en Nicole nu alleen maar liefde voor de hondjes.

We werden via Facebook op de hoogte gehouden en als toekomstige baasjes in een whatsapp groep toegevoegd. Zo fijn!! Omdat we al een Berner groot gebracht hadden, dachten we “dat doen we wel even”. Bleek dat we onszelf toch een beetje overschat hebben en een en ander vergeten waren van Sems puppy- en puberteit! Bovendien had Wopke ook een ander karaktertje; wat levendiger en een eigen willetje.

Het was super om dan met de baasjes van Saar’s puppy’s te kunnen overleggen en elkaar te ondersteunen. Mark en Nicole spelen een grote rol d.m.v. hun kennis en betrokkenheid. Ook op de reünie op hun 1ste verjaardag was het erg leuk om iedereen te ontmoeten.

Aanmelden

Wil jij ook een Berner Sennen pup met karakter? Meld je dan nu aan en we houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen bij Berners Bravoure.

Nieuws

Contact